Mijn werkwijze

 

Na het eerste contact vindt er, na het invullen van een vragenlijst, een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats met de ouder(s). Indien mogelijk met beide ouders om een goed beeld te kunnen krijgen van uw kind. Wanneer uw kind wat ouder is kan het gesprek ook met ouders en kind worden gevoerd. Belangrijk is dat ook het kind de wens heeft dat er iets in de situatie verandert. Daarna volgen vier a vijf sessies van 1 uur per week met het kind alleen.                                                                                                                                                            

 

Tijdens de eerste sessies wordt de vraag van het kind helder. In de volgende sessies leert het kind met de moeilijke situatie om te gaan. Soms is het probleem niet op te lossen maar leert het kind beter met de situatie om te gaan. Na vijf sessies vindt er een gesprek met de ouders plaats over het verloop van de behandeling en hoe de ouders het proces zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.                                                                                                                                                                                                                                                

 

Hierna volgen nog een aantal sessies, niet meer wekelijks (dit is afhankelijk van hoe het met uw kind gaat). Gemiddeld duurt de behandeling 5 tot 10 sessies. Ik streef ernaar de behandeling kort te laten duren. Na de afronding vindt er een gesprek plaats met de ouders.

© 2013 by Mayke Schopman - Kinder- en Jeugdtherapie Oisterwijk

  • Facebook Classic
  • LinkedIn Classic